Vier inzichten over dagdromen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ik houd me nu al een aantal jaar bezig met dagdromen. En in die jaren is mijn leven zo veel mooier en rijker geworden. De vijf inzichten die mijn leven hebben veranderd deel ik graag met jou.

 

Het is jouw droom

Jouw droom is van jou en van niemand anders. Niemand anders dan jij kan weten waar je echt van droomt en waarom. Zo vaak laten we onze dromen bepalen door wat anderen van ons verwachten. Of we laten ons vertellen wat we zouden moeten doen om onze dromen uit te laten komen. Lastig, want daardoor hebben we ondertussen geen idee meer wat ons hart en wat ons hoofd te vertellen heeft. Maar het is jouw weg, en je hebt je hele leven de tijd om die reis te maken. Het enige dat je ´moet´ doen is jezelf trainen in het luisteren naar je hart zodat je steeds helderder krijgt wat je echt wilt.

 

Verander je gedachten en je veranderd je leven

Alles dat aandacht krijgt groeit. En geven we aandacht aan negatieve gedachten, dan trekken we meer meer situaties en ervaringen aan die daarbij passen. Ongemerkt hebben we overtuigingen in ons hoofd die ons saboteren. ‘Ik kan het niet’, ‘ik ben het niet waard’, ‘dat is niet voor mij weggelegd’, ‘ik mag anderen niet teleurstellen’. Door vaker bewust te kiezen voor positieve gedachten plant je zaadjes in je hoofd die je helpen om je vertrouwen te laten groeien, focus te houden en meer rust en dankbaarheid te voelen.

 

Dromen kost tijd – maar niet zoveel als je denkt

Met een kwartiertje per dag kun je je leven al radicaal veranderen. Dat geloof ik echt. Het uitkomen van je dromen, daar gaat soms wat tijd overheen. Je bent niet van de een op de andere dag opeens vol vertrouwen of zelfliefde, en je hebt ook niet de overtuigingen die jouw tegenhouden in je droom zomaar omgebogen. Maar met een kwartiertje me-time per dag zul je merken dat je leven beetje bij beetje transformeert. Dat kan in de vorm van meditatie, maar ook in de vorm van journalling of de oefeningen uit mijn boek.

 

Het hoe doet er niet toe

Er zijn zoveel manieren dat jouw droom kan uitkomen waar jij nog geen weet van hebt. Het is daarom helemaal niet jouw taak om je bezig te houden met het hoe. Het is jouw taak om zowel jouw passie als jouw angsten te omarmen, jezelf te accepteren zoals je bent, open te staan voor groei en voor hulp en vanuit vertrouwen je droom te laten ontstaan.

 

Tel je geluksmomentjes

Geluk is volgens mij een aaneenschakeling van momenten. De frequentie, dus hoe vaak geluksmomenten voorkomen, hoe intens ze zijn en hoe bewust we ze beleven, bepalen ons algemene gevoel van geluk. Er is dan ook geen een droom die je de rest van je leven ultiem, zorgeloos gelukkig zal maken. Het is slechts een moment dat je veel geluk kan geven. Niet alleen wanneer hij uitkomt, maar ook in de weg daarnaartoe. Dromen over wat je wil helpt je – gek genoeg – om te beseffen hoeveel je nu al hebt om dankbaar voor te zijn. Simpel omdat dromen je hart weer laat stromen en je zo met meer bewustzijn leeft. En je nu goed voelen helpt je weer om je dromen dichterbij te brengen. Simpel omdat dankbaarheid, vertrouwen en rust ervoor zorgen dat je de mooie kansen in je leven herkent en durft aan te grijpen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1543480445070{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 40px !important;}” responsive_css=”padding_top_medium:40px”][vc_column enable_content_animation=”yes” ca_init_scale_x=”1″ ca_init_scale_y=”1″ ca_init_scale_z=”1″ ca_init_opacity=”0″ ca_an_scale_x=”1″ ca_an_scale_y=”1″ ca_an_scale_z=”1″ ca_an_opacity=”1″ offset=”vc_col-md-5″ ca_duration=”1800″ ca_init_translate_x=”-35″ ca_delay=”180″ ca_init_rotate_z=”1″ css=”.vc_custom_1543609791418{margin-top: -40px !important;}”][ld_fancy_heading tag=”h2″ padding=”bottom_small:10px”]Ga in 40 dagen VAN DROMEN NAAR DOEN[/ld_fancy_heading][vc_column_text css=”.vc_custom_1573718064616{margin-bottom: 30px !important;padding-right: 5% !important;}”]Beste online het boek VAN DROMEN NAAR DOEN en ontdek met inzichten en oefeningen wie je bent en wat je wilt.[/vc_column_text][ld_button style=”btn-solid” title=”Bestel het boek” link=”url:https%3A%2F%2Fpetravandreumel.nl%2Fvan-dromen-naar-doen%2F|title:Van%20Dromen%20naar%20Doen%20%E2%80%93%20het%20boek||”][/vc_column][vc_column offset=”vc_col-md-7″][ld_images_group_container][ld_images_group_element img_size=”50%” enable_effects=”yes” parallax=”yes” enable_reveal=”yes” reveal_direction=”rl” scale_from_x=”1″ scale_from_y=”1″ scale_from_z=”1″ from_opacity=”1″ scale_to_x=”1″ scale_to_y=”1″ scale_to_z=”1″ to_opacity=”1″ image=”4227″ translate_from_y=”32″ translate_to_y=”-33″][/ld_images_group_element][/ld_images_group_container][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top