petra van dreumel

Hi, ik ben Petra

Ik ben een vormgever van geluk. Een cheerleader van dromen. Een vertaler van gevoel. Ik schrijf en illustreer dat wat in mijn hart leeft. Het helpt mij om te leren luisteren naar mijn intuïtie, naar het universum en naar mijn dromen. Met woorden, vormen en kleuren maak ik zo de wijsheid van het leven wat praktischer en uitvoerbaarder.
Liefs, Petra
OVER MIJ

'IK SCHRIJF, TEKEN EN VERTEL OVER GELUK'

Ik schrijf, teken en vertel over geluk. Het is mijn missie om personen, teams en organisaties te helpen om naar hun hart te luisteren, hun intuïtie te versterken en hun missie te leven. Inmiddels heb ik al duizenden mensen hierbij mogen helpen. Met mijn boek Van Dromen naar Doen geef ik je 40 dagen lang iedere dag inspiratie, inzichten en een oefening om te ontdekken wie je bent en wat je wil. En met Een boekje vol geluk nodig ik je uit om het geluk dat nu al in je leven is te ontdekken.

Regelmatig geef ik workshops, retreats en online coaching programma’s met als doel meer bewustzijn, zelfkennis en geluk. Voor zakelijke groepen geef ik trainingen en workshops die je helpen om het werkgeluk te vergroten. Ook geef ik les bij The School of Healing.

ILLUSTREREN

Ik maak handgeschilderde illustraties met behulp van waterverf en ecoline. In opdracht maak ik onder andere familieportretten, quotes, huisstijlen voor ondernemingen en kinderboekillustraties. 

SCHRIJVEN

Ik schrijf over persoonlijke groei en spiritualiteit. Voor mijn eigen boeken, voor online programma’s en voor blogs. Ik gebruik hierbij mijn jarenlange ervaring als marketeer.

COACHEN

Met mijn workshops en online programma’s begeleid ik je op persoonlijke wijze naar een leven met meer aandacht, liefde en geluk. 

Weet je nog wie je was voordat de wereld je vertelde wie je hoort te zijn?

HOE HET BEGON

MIJN ZOEKTOCHT NAAR GELUK

‘Van dromen naar doen’ is ontstaan uit mijn eigen notitieboekje – mijn eigen zoektocht naar mijn dromen. In november 2016 liep ik een hersenschudding op bij een auto-ongeluk. Niets ernstigs, maar ik was wel een aantal maanden uit de running. Met het einde van het jaar in zicht, een limiet aan mijn energie en genoeg tijd om na te denken rees de vraag: waar krijg ik energie van? Wanneer ben ik op mijn best en wat wens ik voor de toekomst? 

Geïnspireerd door boeken die ik las en mijn ervaring met imagineering binnen mijn werk, besloot ik een boekje bij te houden met aantekeningen. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik een bepaalde periode dagelijks zou wensen en dromen? Dat was de start van 40 bijzondere dagen waarin ik mijzelf voelde transformeren. Elke dag was ik in meer of mindere mate bezig met mijn dromen, deed ik inspiratie op en bedacht ik voor mezelf een onderwerp en bijbehorende oefening. Mijn leven werd alleen maar mooier en ik begon een veel bewuster gevoel van geluk te ervaren. In ´Hoe een hersenschudding je dromen waarmaakt´ vertel ik meer over mijn 40 dagen dromen.

Al snel ontstond het idee om van dit boekje een echt boek te maken. Als ik wel wat hulp bij dit proces kon gebruiken, zo bedacht ik me, dan anderen misschien ook wel. Met het boek, lezingen en workshops help ik nu anderen om ook hun dromen dichterbij te brengen, maar vooral om vandaag al meer geluk te ervaren.

Door het maken van Van Dromen naar Doen ontdekte ik mijn grote liefde voor illustreren. In 2020 kwam mijn eerste wenskaartenlijn uit en maakte ik Het Supersaaie Spannende Samen Alleen zijn Avontuur, een kinderboek over Corona. Ook help ik door middel van online workshops en cursussen nog meer mensen om hun dromen dichterbij te brengen. In 2021 is mijn derde boek uitgekomen: Een boekje vol geluk.

Mijlpalen

Mijn boeken

Neem contact op

Wil je iets vragen, wil je samenwerken of wil je gewoon even contact? Hier ben ik!

Petra van Dreumel
petra@petravandreumel.nl

06 – 22 69 65 53

Scroll to Top