fbpx
Skip links

Ik houd

van dromen

Hai, ik ben Petra. Illustrator, auteur en spreker. Maar ook marketing manager, bananenbroodbakker, professioneel chaoot en moeder van Mias. Jij hebt het in je om geweldige dingen te bereiken, en het is mijn missie om je daarbij te helpen.

Lees meer

Weet je nog wie je was, voordat de wereld je vertelde wie je hoort te zijn?

Hoe het begon

Mijn zoektocht naar geluk

‘Van dromen naar doen’ is ontstaan uit mijn eigen notitieboekje – mijn eigen zoektocht naar mijn dromen. In november 2016 liep ik een hersenschudding op bij een auto-ongeluk. Niets ernstigs, maar ik was wel een aantal maanden uit de running. Met het einde van het jaar in zicht, een limiet aan mijn energie en genoeg tijd om na te denken rees de vraag: waar krijg ik energie van? Wanneer ben ik op mijn best en wat wens ik voor de toekomst?

Geïnspireerd door boeken die ik las en mijn ervaring met imagineering binnen mijn werk, besloot ik een boekje bij te houden met aantekeningen. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als ik een bepaalde periode dagelijks zou wensen en dromen? Dat was de start van 40 bijzondere dagen waarin ik mijzelf voelde transformeren. Elke dag was ik in meer of mindere mate bezig met mijn dromen, deed ik inspiratie op en bedacht ik voor mezelf een onderwerp en bijbehorende oefening.

Van dromen
naar doen

Mijn leven werd alleen maar mooier en ik begon een veel bewuster gevoel van geluk te ervaren. In ´Hoe een hersenschudding je dromen waarmaakt´ vertel ik meer over mijn 40 dagen dromen.

Al snel ontstond het idee om van dit boekje een echt boek te maken. Als ik wel wat hulp bij dit proces kon gebruiken, zo bedacht ik me, dan anderen misschien ook wel. Met het boek, lezingen en workshops help ik nu anderen om ook hun dromen dichterbij te brengen, maar vooral om vandaag al meer geluk te ervaren.