Vijf verjaardagsclichés die het hele jaar waar zijn

Ik had mij er nooit zo in verdiept: verjaardagskaartenquotes. Totdat ik gevraagd werd om een volledige wenskaartencollectie te maken voor uitgeverij Lanno Graphics. Van de 48 wenskaarten moesten er 24 geschikt zijn voor een verjaardag of feest. Nou Petra, succes ermee! Na kaart 15 moest de creativiteit zo’n beetje uit mijn tenen komen, maar na kaart 24 was ik een gecertificeerd expert wenskaartenclichés. 

Wat zo mooi is aan clichés: ze zijn waar. Daarom worden ze ook zo vaak geciteerd. En zijn ze dankbaar materiaal voor een verjaardagskaart. Speciaal voor mijn eigen verjaardag deel ik mijn drie favoriete verjaardagskaarten (uit mijn collectie natuurlijk 😉 en hun verjaardagscliché. 

wenskaart waterverf illustratie tel niet de kaarsjes

1. Tel dit jaar niet de kaarsjes, maar de mensen in je leven

Juist nu we een tijd lang fysiek weinig mensen om ons heen hebben gehad, beseffen we hoe belangrijk anderen voor ons zijn. Of eigenlijk: wat er echt belangrijk voor ons is. Want kaarsjes kan hierbij vervangen worden door van alles. Geld op de bank, schoenen in de kast, prestaties, complimenten. Wat het ook is waar je de score mee bijhoud over hoe goed je het doet. Hoe ouder je wordt hoe minder het er toe doet. Er zijn namelijk andere dingen die veel belangrijker zijn.

 

Wenskaart illustratie waterverf Dans in de regen Petra van Dreumel

2. Het leven is een feestje wanneer je in de regen kan dansen

Het leven is van alles. Heerlijk, pijnlijk, onvoorspelbaar. Maar het is vooral: wat je er zelf van maakt. En toegegeven, de een krijgt net iets meer op zijn bordje dan de ander. De een heeft af en toe wat miezer, de andere een dikke stortbui. Maar de mensen die met optimisme en hoop een feestje blijven maken van het leven, dat vind ik de mooiste mensen die er zijn. 

 

Wenskaart illustratie waterverf boot verjaardag3. De mooiste dagen van het leven beginnen ieder jaar opnieuw

Ik hoor het zo vaak: als ik dat heb gedaan, dan ben ik trots op mijzelf. Als dat achter de rug is, dan begin ik echt. Als ik dit heb bereikt, dan verdien ik het wel. We stellen niet alleen vervelende klusjes uit (ik moet al vier maanden mijn administratie bijwerken en anderhalf jaar de ramen buiten wassen), maar we stellen ons geluk ook uit. Dus geniet van vandaag. Iedere dag opnieuw. En lukt het even niet? No worries. Morgen weer een kans. 

 

wenskaart verjaardag waterverf illustratie4. Als je verjaardag even leuk wordt als jij, kan je dag alvast niet meer stuk

Gewoon, want: je bent leuk. En geweldig. Precies zoals je bent. Deze quote gaat voor mij ook over jouw waarde. Je verdient een mooi, fijn, liefdevol leven. Omdat jij mooi, fijn en liefdevol bent. Daar hoef je zelfs helemaal niet jarig voor te zijn, of iets anders voor te hebben gepresteerd. Ik wens voor jou dat iedere dag even leuk is als jij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wenskaart waterverf illustratie vier het leven5. Vier het leven

Het leven is zo mooi. Sowieso. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. Niet alleen op een verjaardag, wat een dag met bovengemiddeld veel positieve dankbaarheidsvibe is (wat de basis is voor geluk, lees hoofdstuk 36 van Van dromen naar doen maar eens). We weten niet wat het leven ons zal brengen. Zo was er dit voorjaar -opeens- een pandemie de planning van de hele wereld overhoop gooide. Maar liefde is er altijd, in welke vorm dan ook. Dus vier het leven voor wat het is, niet voor wat je verwachte dat het zou zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier alle wenskaarten 

1 gedachte over “Vijf verjaardagsclichés die het hele jaar waar zijn”

 1. Marian Hageman

  Hoi Petra,

  Op de eerste plaats “Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag”… “Count your age by Friends not Years”. Op de tweede plaats: Wat een mooie kaarten heb je gemaakt ! Samen met mijn kleinkinderen heb ik ook genoten van het supersaaie-spannende-samen-alleen-zijn avontuur. Onze kleindochtertjes Diede en Pippa van resp. 4 en 2 jaar, vonden het niet alleen een leuk verhaaltje, maar óók heel mooi getekend… dat moest ik jou maar vertellen… bij deze 😉 !
  Van al die kleuren wordt je vrolijk!
  Heel veel succes!
  Met vriendelijke groet,
  Marian Hageman
  Zevenaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top