Nieuw: Een boekje vol geluk

Er is zoveel geluk om ons heen, soms hoeven we alleen maar onze zintuigen wat scherper te stellen om het op te merken. Mijn nieuwe boek Een boekje vol geluk helpt je om het geluk dat nu al in je leven is te zien, te koesteren en te vergroten. Vol illustraties, quotes, inzichten en oefeningen die je helpen om even stil te staan bij wat er is, te waarderen wie je bent en te vertrouwen op wat komen gaat. 

Met Een boekje vol geluk wil ik je inspireren om ook jouw geluksmomenten collectie van geluksmomenten te maken. Welk klein geluk mag jij meer waarderen, welke geluksmomenten deel je met jouw dierbaren, wanneer voel jij je in de flow en welke grote dromen heb je voor jezelf? Het boek is verdeeld in vijf geluksmomenten, en alle vijf hebben een eigen collectie ‘blijmakers’ gekregen in dit boek. Pagina’s waar je je eigen geluk kunt opschrijven om het voor altijd vast te leggen. Vragen en oefeningen die je laten zien hoe je meer geluk in je leven kunt toelaten. En quotes en illustraties die voor instant happiness zorgen.

Het boek is ontstaan in de zomer van 2020. Na een aantal jaar bezig te zijn geweest met mijn persoonlijke ontwikkeling, ontstond de behoefte om juist even stil te staan bij waar ik nu stond. Even niet geforceerd voortgang boeken, mijzelf willen verbeteren of diep graven in mijn ziel, maar bewust zijn in het hier en nu. Genieten van wat er nu is. Waarderen wat er mag zijn. En nu de wereld even stilstond – hallo corona – en de toekomst onzeker was, leek er geen beter moment te zijn dan nu.

Ik ben namelijk al een aantal jaar – zeg maar gerust mijn hele leven – op zoek naar geluk. Het voelde altijd alsof er net buiten mijn bereik iets op mij wachtte en tijdens het schrijven van Van dromen naar doen besefte ik steeds meer dat er niet zoiets bestaat als een eindbestemming Geluk. Geluk is geen staat van zijn, het zit ’m eerder in het opmerken van gelukkige momenten. Wanneer je daar bewust mee bezig bent, voel je meer geluk. We hoeven dus soms alleen maar onze zintuigen wat scherper te stellen. Om het geluk te voelen, te ervaren, te zien.

Want wat zou er gebeuren wanneer je bewust aandacht geeft aan alles waar je gelukkig van wordt? Wanneer je als een conservator al je geluk verzamelt en vastlegt? Zou je ontdekken hoeveel je al hebt om dankbaar voor te zijn? Zou je bewuster kiezen voor de dingen die jou blij maken? Zou jouw geluk de ruimte krijgen die het verdient?

Geluk is niet maakbaar, maar je kunt het wel laten groeien. Alles wat aandacht krijgt, groeit en wordt mooier. Zo vormt mijn inspiratie samen met jouw blijmakers en inzichten hopelijk een schatkist aan geluk, waar je iedere dag uit kunt putten.

Een boekje vol geluk is te bestellen bij je lokale boekhandel, via Bol.com of via mijn eigen website. Wil je hem aan iemand cadeau doen? Vermeld dit bij een bestelling via mijn website dan in het opmerkingenveld bij de checkout. Ik voorzie het van een persoonlijk woord en pak het mooi voor je in!

Bestel Een boekje vol geluk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top