Gratis betoverende droombord printable!

Het nieuwe jaar goed beginnen? Met deze droomtemplates breng jij jouw dromen in kaart.

Droomtemplate: schrijf jouw dromen op voor het nieuwe jaar

Met deze droomtemplate kan jij jouw dromen voor het nieuwe jaar opschrijven. Zet ze in een wolk of in een iedere strook van een luchtballon en maak zo jouw dromen visionboard.

Download deze afbeelding

Droomkompas: werk een of meerdere dromen uit

Een vision board van je dromen maken is een krachtige start om jouw dromen dichterbij te brengen. Maar dit opschrijven alleen zal er niet voor zorgen dat je dromen uitkomen, als je niet de intentie hebt om ook echt stappen te ondernemen. Dit droomkompas kan je daarbij helpen. Schrijf een of meerdere dromen in het kompas, en beantwoord daaromheen de volgende vragen:

 1. Waarom wil ik dit?
  Wat hoop je dat deze droom je zal geven? Meer balans, meer tijd voor andere dingen, meer zelfvertrouwen, om maar wat te noemen? Weten waarom je iets wil, wat je echte onderliggende motivatie is, helpt je om focus te houden. Wanneer het lastig wordt kan je namelijk altijd terug naar dit vak en bedenken waar je dit voor doet. Maar het helpt je ook om te relativeren, want misschien ontdek je dat je deze onderliggende wens ook op een andere manier uit kan laten komen, of dat de onderliggende wens stiekem niet vanuit je hart maar vanuit je ego is ontstaan.
 2. Wat kan mij helpen?
  Wat heb je nodig om deze droom dichterbij te brengen? Is dat iets praktisch, is dat hulp van anderen, of is dat bijvoorbeeld vertrouwen, geduld of overgave? Benoem de dingen die jou helpen bij deze droom. Let op dat je hierbij positief in je bewoording bent en houd de power bij jezelf.
 3. Wie vraagt dit mij te zijn?
  Welke eigenschappen worden van jou gevraagd in deze droom? Welke mindset heb je bijvoorbeeld nodig? Wanneer je iets in je leven wilt veranderen, vraagt dat namelijk vaak ook om een verandering in jou. Wil je meer overvloed in je leven, dan vraagt dit misschien wel dat je je eigen waarde hoger inschat, dat je durft te vragen of dat je duidelijker kiest voor wat je belangrijk vindt. Ook hierbij is het belangrijk dat je jezelf niet veroordeeld (dus niet: stoppen met aanstellen) maar positieve woorden kiest voor wie je graag wilt zijn.
 4. Wat kan ik doen?
  Wat is een eerste stap die je kan zetten? Zelfs al is het klein, als je bedenkt wat je zelf kan doen zijn de mogelijkheden vaak eindeloos. Ook als iets buiten je macht lijkt te liggen. Het belangrijkste in het laten uitkomen van je dromen is het vergroten van je vertrouwen. Want met vertrouwen ontstaat de durf om je hart te volgen en keuzes te maken. Dus ook als je geen concrete stap kan zetten kan je bedenken: wat kan ik iedere dag doen om mijn vertrouwen te vergroten? En soms is het beste wat je kan doen juist even niets. Geduld hebben, de tijd nemen, het laten rusten.

Download deze dromenkompas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top