marketing voor coaches

Hoe ik ben begonnen met dromen – en wat het mij heeft gebracht

4 Jaar geleden schreef ik mijn eerste hoofdstuk voor Van Dromen naar Doen. Nog maar een paar maanden eerder had ik zelf de 40 dagen doorlopen die in het boek beschreven staan, en het had mijn leven veranderd. Door iedere dag bij mijzelf in te checken leerde ik te luisteren naar mijn hart, ontdekte ik waar ik van droomde en – magisch genoeg – begon ik aan te trekken waar ik naar verlangde.

Niet dat ik daarvoor ongelukkig was. Dacht ik. Wel had ik altijd het gevoel dat er meer in mij zat, maar ik niet in staat was om dat eruit te krijgen. Ken je dat? Ik was zo bezig met de goedkeuring van anderen, dat ik geen idee had wat ík nou eigenlijk wilde. En als hooggevoelig persoon was de enige manier waarop ik met mijn emoties om wist te gaan ze diep weg te stoppen. En dus ging ik maar door op de automatische piloot. Het resultaat was dat ik mijzelf continu uit balans voelde zonder dat ik begreep waarom. Ik was onzeker, voelde mij zowel thuis als op mijn werk tekort schieten en had aan het einde van de dag nauwelijks energie over.

Er moest iets gebeuren om dat te veranderen, maar zelf was ik daar niet toe bereid. Want wat als? En dus hielp het Universum mij een handje. Door een kettingbotsing kreeg ik een hersenschudding die mij een paar maanden uit de running haalde. Opeens móest ik wel rust nemen en naar mijn lijf luisteren.

In die tijd was het alsof mijn hoofd uitgeschakeld werd en mijn hart geactiveerd. Ik vroeg mij af: ‘wat wil ik echt?’ en ‘wat geeft mij energie?’. Vragen die iedereen zichzelf wel eens stelt, maar die nu – voor het eerst – door mijn hart beantwoord werden in plaats van door mijn hoofd. Ik begon te zien hoe ik mijzelf altijd tegengehouden had en leefde voor de waardering van een ander.

En dus dacht ik: wat als ik iedere dag even aandacht geef aan wat ík wil en waar ik blij van wordt? Wat als ik mijzelf train om met meer liefde naar mijzelf te kijken en met meer positiviteit naar de wereld? Wat zou er dan gebeuren? Veel, bleek. Ik begon weer te voelen. Ik begon weer te dromen. Ik begon mijn talenten te omarmen en mijn hart te volgen.

Wat ik in die 40 dagen leerde, ervaarde en ging zien bracht ik samen in een notitieboekje. Inzichten, oefeningen, krabbels en tekeningen kwamen zo samen. En er ontstond een idee. Als mij dit zo hielp, dan anderen misschien ook wel? Precies een jaar na de start van mijn transitie tekende ik een contract voor 3 (!) boeken. En weer een jaar later lag het eerste, Van Dromen naar Doen, in de winkel. Gebaseerd op de voor mijzelf bedachte oefeningen en met door mij gemaakte illustraties werd dit een gids om het leven te creëren waar je van droomt.

Gelijk na de publicatie begon ik berichten van lezers te ontvangen die vertelde hoe blij ze waren met het boek. Hoe het hun leven had veranderd door de nieuwe inzichten, of hoe het hen had geholpen na een burnout.

Maar er waren er ook een aantal die zó blij werden van het boek, maar zich er toch niet toe konden zetten om de 40 dagelijkse oefeningen zelf te doorlopen. En dat snap ik. Als je je hele leven gewend bent om een ander op de eerste plaats te zetten, valt het niet mee om dagelijks tijd voor jezelf vrij te maken. En face it: groeien kan eng zijn. Daarom heb ik een jaar geleden het Van Dromen naar Doen coachingprogramma opgezet. Hierbij doorloop je de oefeningen samen met een groep en help ik je om alle blokkades, hobbels en bobbels op te ruimen die in je weg staan. Zodat jij jouw mooiste leven kan leven.

In oktober start alweer de derde editie van het Van Dromen naar Doen coachingprogramma. En daar kijk ik echt naar uit. Het is zo mooi om deze groep vrouwen te mogen begeleiden in hun reis terug naar zichzelf. Omdat ik het ook heb meegemaakt en weet wat het ze zal brengen. En omdat ik hiermee nog zoveel meer diepte kan geven aan het boek.

Is dit ook iets voor jou? De inschrijving is nu geopend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top