De frequentie van mijn emoties - petra van dreumel

Meer energie en balans door inzicht in de frequentie van je emoties

Wist je dat iedere emotie die je voelt een eigen frequentie heeft? 

Alles in dit universum bestaat uit energie. Feitelijk zijn we allemaal slechts minuscule deeltjes die snel of langzaam vibreren. Ieder deeltje produceert energie en wisselt het onderling uit met andere deeltjes. Zou je een kameel, een stoel en jezelf met elkaar vergelijken, dan is het enige dat anders is de frequentie waarop dit gebeurt. Deze frequentie is te meten in Hertz.

Ieder onderdeel van ons lichaam bestaat dus uit vibrerende deeltjes.

Ook onze emoties hebben een frequentie. Emoties die we doorgaans bestempelen als niet zo fijn, zoals schuld, schaamte, woede, afkeer en jaloezie hebben een lagere frequentie. Emoties zoals dankbaarheid, liefde, voldoening en vrede hebben juist een hoge frequentie. 

frequentie van emoties illustratie Petra van Dreumel

Waarom dat interessant is om te weten?

> De wet van de aantrekkingskracht bepaalt dat dingen van dezelfde frequentie elkaar aantrekken. De emotie die jij uitstraalt is van invloed op de situaties die je aantrekt.

> De frequentie waarop wij vibreren heeft invloed op onze gezondheid. Bij hogere vibraties is ons lichaam beter in staat om te herstellen en nieuwe cellen aan te maken. Geen wonder dat stress een belangrijke oorzaak van ziekten kan zijn. 

> Wanneer we op een hogere frequentie vibreren, hebben we toegang tot een hoger bewustzijn en kunnen we dus beter luisteren naar onze innerlijke wijsheid.

 

Bewust zijn van je frequentie voor meer energie en geluk

Bewust zijn van de frequentie van jouw emoties is een belangrijke stap in het verwelkomen van meer balans, energie en geluk in je leven. In plaats van dat je emoties probeert te negeren of te controleren, kan het je helpen om ze te herkennen en om te vormen naar emoties met een hogere frequentie. 

Dat emoties energie zijn betekent ook dat ze horen te stromen. Door ons lichaam heen, erin en eruit. Pas wanneer we ze vasthouden en de energie dus geblokkeerd wordt voelen we pijn of ongemak. Juist omdat we emoties als angst of woede als ongewenst beschouwen proberen we ze te onderdrukken of te negeren. Zo voorkomen we dat ze ons lichaam weer uit kunnen stromen. 

Wanneer je bewust bent van de emoties die je voelt, is het makkelijker om het verschil in frequentie te herkennen en je te richten op emoties met een hogere frequentie. Er is overigens geen goed of slecht, slechts een verschil in vibratie. Gevoelens van verdriet, angst of woede zijn normaal en helpen je verder, zolang ze niet de overhand hebben. 

Voel je je down (want een emotie met een lage frequentie)? Dan is het helpender om je te richten op net een stapje beter voelen dan dat je van jezelf verwacht dat je ineens in een hogere emotie kan stappen. Van frustratie naar acceptatie bijvoorbeeld. Vanuit daar kan je weer nieuwe stapjes zetten. 

Wat je kan helpen om jouw frequentie te verhogen

Je frequentie verhogen door overgave

Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om je frequentie te verhogen is je overgeven. Aan wat je voelt, aan het moment, aan wat er wil gebeuren. Juist wanneer we de uitkomst proberen te controleren handelen we vanuit ons ego en voeden we de frequentie van angst, schaamte, schuld of frustratie. Even stilstaan bij wat je voelt en accepteren dat het er is, zorgt ervoor dat deze energie kan blijven stromen en je lichaam weer verlaat.

Je frequentie verhogen door dankbaarheid

Dankbaarheid is één van de hoogste frequenties. Dankbaarheid voelen zorgt ervoor dat je hartslag verlaagt, je cellen vernieuwen en je frequentie… verhoogt. Dat is goed nieuws, want dankbaarheid is tegelijkertijd een emotie die we bewust op kunnen roepen. Maak bijvoorbeeld dagelijks een lijstje van dingen waar je dankbaar voor bent. Zeg bewust dankjewel bij een compliment of ontvangen hulp. Neem in de ochtend even de tijd om dankbaarheid te voelen. Wanneer er een ongewenste situatie is, kan je proberen te bedenken welke aspecten hiervan je wel dankbaar voor bent. Maar wanneer dit te lastig is, helpt denken aan hele andere dingen waar je dankbaar voor bent of blij van wordt ook al om je beter te voelen.  

Je frequentie verhogen door beweging 

Emoties zijn energie, en dus in beweging. Ook voor ons is beweging belangrijk om die hoge vibraties te activeren en deze sterk en stabiel te houden. Het zorgt voor de aanmaak van dopamine, een geluksstof in de hersenen, die gevoelens van tevredenheid, geluk en voldoening bevorderen. Dus ga wandelen in de natuur, maak een dansje in de woonkamer, volg een yogales of ga sporten!

Je frequentie verhogen door tijd voor jezelf te maken

Hoe fijn het ook kan zijn om bij anderen te zijn, we hebben het allemaal nodig om alleen te zijn. In de stilte kan ons lichaam tot rust komen van alle prikkels die het dagelijks te verduren krijgt. Dit kan in de vorm van meditatie, maar ook ontspanningsoefeningen, yoga, wandelen, schrijven in je dagboek, mijmeren. Op deze waardevolle momenten voor jezelf ontstaat er meer ruimte voor je emoties om te stromen. Je voelt beter aan wat je nodig hebt en geeft je lichaam de mogelijkheid om te herstellen. 

Je frequentie verhogen door creativiteit

Ik heb gemerkt dat creativiteit een krachtig middel is om je frequentie te verhogen. De staat van flow waar creativiteit ons in brengt is direct helend voor lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat je emoties kan verwerken, of er zelfs meer inzicht in krijgt, en brengt je in connectie met je innerlijke wijsheid.

Wanneer je goed bij jezelf nagaat weet je vaak zelf al wel wat jou kan helpen om je beter te voelen. Wandelen in de natuur. Keihard meezingen met je guilty pleasure. Een warm bad. Je emoties toelaten. In mijn boek Een boekje vol geluk help ik je om op 5 gebieden in je leven je vibratie te verhogen door stil te staan bij jouw momenten van geluk. Wanneer je beter weet wat jou blij maakt, ontstaat er een schatkist waar je altijd uit kan putten om een hogere frequentie te voelen.

Wil je leren hoe je hier bewust van kan worden? Vrijdag 28 mei geef ik een online mini retreat die volledig over dit onderwerp gaat. Met meditaties, inzichten en (creatieve) oefeningen help ik je om stil te staan bij wat je voelt én wat jou helpt om jouw frequentie te verhogen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top