Nieuw: mijn wenskaartenlijn en hoe deze ontstond uit overgave

Afgelopen zomer genoot ik samen met man en zoon van een heerlijke vakantie in Frankrijk. Met een gehuurde oude camper trokken we steeds zuidelijker langs de prachtige de kust van Normandië. Elke ochtend, als de mannen nog sliepen (of aan de lego zaten), ging ik naar buiten voor een vroege ochtendwandeling. Mijn moment voor mijzelf. Waar mediteren op een drukke camping nou niet echt bevorderlijk is (en ik sowieso niet zo goed stilzit), is lopen voor mij een soort actieve meditatie. Ik doe het nu al een aantal jaar en het heeft mijn leven in positieve zin veranderd. Tijdens die ochtendwandelingen kreeg ik steeds meer het gevoel: ‘Ik ben klaar voor de volgende stap.’ Geen idee wat die volgende stap was, en gek genoeg was dat niet-weten ook oké.

Het enige dat ik wel wist was dat creatie er een belangrijk onderdeel van zou zijn. Want ik voelde steeds sterker: creatie is de kern. Mijn manier om mijzelf verbonden en gelukkig te voelen, en mijn manier om anderen te verblijden en te helpen.

En ik wist ook: ik moet een keer een keuze maken. Ik kan niet mijn leidinggevende functie blijven combineren met schrijven, illustreren en workshops geven. En dat betekent: afscheid nemen van mijn werk waar ik zoveel plezier in heb, en waar ik nu nog een veilig, vast inkomen uit ontvang.

Nu moet je van mij weten: ik heb graag een plan. Die 500 ideeën die in mij razen moeten omgezet worden in doelen en stappen. En het idee dat ik ‘een manier zou moeten vinden’ om mijzelf te voorzien in inkomen met schrijven en illustreren maakte me al maanden onrustig. Maar in plaats van actiebereidheid voelde ik die vakantie overgave. Vertrouwen dat zou komen wat mag komen, en dat ik er klaar voor zou zijn.

En zo voelde ik mij het grootste deel van de vakantie. Goed zoals het is, maar klaar voor iets nieuws. Op weg naar huis ontving ik een e-mail. Of ik misschien een kaartenlijn wilde ontwerpen voor de Belgische uitgeverij Lannoo, het zusterbedrijf van de uitgeverij van mijn boek. Gebaseerd op de illustraties uit mijn boek.

Hallo, volgende stap.

De deadline was krap, en de gewenste collectie groot. Iets waardoor ik al snel in de kramp zou schieten. Dat kan ik niet in die korte tijd. En misschien kan ik het sowieso niet. Maar het gevoel van overgave en vertrouwen sijpelde vanuit mijn vakantieherinneringen door in mijn bewustzijn. Ik bleef denken: ‘Maar dit is niet voor niets op mijn pad gekomen.’

En nu, een klein half jaar later, zijn ze er. 48 Luxe wenskaarten, een volledig gevuld kaartenrek dat zo de winkel in kan. Bij een kleine 60 winkels in Nederland en België is hij inmiddels te koop. En niet alleen dat: ik heb ook de keuze gemaakt om minder te gaan werken en meer tijd vrij te maken voor wat ik het liefste doe: creëren. Ik heb een duidelijk doel, maar het plan is nog weinig concreet. Regelmatig is dat ontzettend eng. Maar op die momenten gun ik mijzelf een momentje voor mijzelf. Even stilte in mijn hoofd zodat ik mijn hart weer kan horen. En dan weet ik: dit is de bedoeling.

En de kaarten? Ik ben er knettertrots op. Het is namelijk zo belangrijk om woorden vanuit het hart tegen iemand uit te spreken. Laten zien dat je om hem of haar geeft, laten weten dat je er voor haar zal zijn. Dat iemand gezien en gewaardeerd wordt. Simpele woorden die een groot effect kunnen hebben. Maar waar je soms ook een beetje hulp bij kan gebruiken.

Naast heel veel verjaardagskaarten zijn er daarom ook kaarten die je vertellen:
– Je bent het zo waard – wanneer je dat even vergeten bent
– Tel de regenbogen in plaats van de regenbuien – wanneer het even wat lastiger is
– Volg je hart – wanneer je keuzes moet maken
– Ik ben zo blij met jou – wanneer je mag zien hoe geweldig je bent
– Zoveel liefde – wanneer je al zolang liefde met elkaar deelt
– De wereld is een beetje mooier nu dat jij er bent – wanneer er een nieuw mensje is geboren
– Wanneer je zoveel wilt zeggen schieten woorden vaak te kort – wanneer je iemand eigenlijk alleen maar vast zou willen houden

Alle 48 bekijk je hier. Bestellen kan ook :-). Wil je een groter aantal (bijvoorbeeld om als bedrijf te versturen of als winkel te verkopen)? Neem dan contact met me op.

1 gedachte over “Nieuw: mijn wenskaartenlijn en hoe deze ontstond uit overgave”

  1. Ik zit nu al bijna drie kwartier op je website en raak maar niet uit gekeken. Aangetrokken tot de mooie illustratie en blijven hangen bij je prachtige kaarten. Mijn complimenten! Ik wil ze allemaal hebben! Supermooi gedaan. En inspirerend om je blogs te lezen ♥️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top