Hiep hiep! Hoe jarig zijn je helpt om te ontvangen

Vandaag ben ik jarig!

Precies twee jaar geleden was dit de laatste dag van mijn 40 dagen dromen, en maakte ik voor mijzelf de laatste oefening uit het boek. Voor een aantal vriendinnen die met mij meededen, maar nog niet zo ver waren, schreef ik het hoofdstuk Hiep Hiep:

 Hiep Hiep

Een verjaardag is een cadeautje. Want op die dag staan we onszelf toe om te ontvangen. Mooie wensen, cadeautjes, aandacht; we worden overladen en nemen ze zonder aarzeling aan. We worden gefeliciteerd met ons leven, en er worden ons nog vele jaren vol geluk en gezondheid gewenst. We krijgen knuffels en kussen van de mensen om ons heen. We ontvangen cadeautjes gewoon omdat anderen ons graag iets geven. Er zijn weinig dagen waarop we zoveel mogen ontvangen en zo vaak dankjewel tegen mensen zeggen.
Zou het niet mooi zijn als we ons elke dag een beetje jarig voelden? Als we elke dag zouden vieren wat we tot nu toe hebben ervaren, gecreëerd en ontvangen? Als we elke dag met open armen ontvangen wat het leven ons wil geven? Een groot struikelblok in het verwezenlijken van je dromen kan zijn dat je niet volledig openstaat om te ontvangen. Omdat je vindt dat je het eigenlijk niet waard bent, omdat je denkt dat het toch niet mogelijk is, omdat je stiekem bang bent voor de gevolgen die het met zich meebrengt. Maar je bent het wel waard. Je bent het waard om een leven vol liefde en voorspoed te leven. Je bent het waard om alles te ontvangen in je leven dat je aangeboden wordt. En je mag vol vertrouwen je dromen nastreven en gelukkig zijn.

Oefening: openstaan om te ontvangen

Dus doe je vandaag met me mee, en voel je je vandaag ook een beetje jarig?
Hieperdepiep hoera! Lieve jij, van harte gefeliciteerd vandaag! Ik wens je een prachtig jaar toe vol groei en balans, liefde en geluk. Ik wens je vandaag een dag waarop je alles dat je ontvangt als een cadeautje kunt zien. Waarop je positieve aandacht krijgt, liefde ontvangt en waarop er mooie dingen gebeuren. Schrijf je vandaag op welke mooie dingen je hebt ontvangen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top