50 Powerwoorden die je helpen bij persoonlijke groei

Ik geloof dat er iets moois gebeurt wanneer je voor jezelf formuleert wat je wilt doen of wie je wilt zijn. Het helpt je om te luisteren naar je innerlijke stem en brengt je dromen dichterbij.

Maar soms is het gewoon lastig om heel concrete wensen te formuleren. Gewoon, omdat je niet precies weet wat je echt wil. Of omdat datgene dat je echt wil meer een gevoelstaat is dan iets dat je kan aanraken.

Het kan dan helpen om het nog algemener te bekijken. En geen wensen te formuleren, maar woorden te kiezen. Powerwoorden, die staan voor wie je wilt zijn, wat je belangrijk vindt en waar je voor wilt kiezen. Jouw kernwaarden die de basis zijn voor de keuzes die je wilt maken en je helpen om persoonlijk te groeien.

50+ kernwaarden / powerwoorden

Liefde
Balans
Vertrouwen
Compassie
Avontuur
Durf
Creatie
Kracht
Zachtheid
Gelijkheid
Eerbied
Schoonheid
Trots
Veiligheid
Dankbaarheid
Geduld
Leiderschap
Moed
Betrouwbaarheid
Passie
Acceptatie
Vooruitgang
Energie
Verbinding
Rust
Daadkracht
Vindingrijkheid
Betrokkenheid
Duurzaamheid
Vrijheid
Bedachtzaamheid
Humor
Kennis
Wijsheid
Zekerheid
Autonomie
Gemak
Geluk
Authenticiteit
Optimisme
Ordelijkheid
Vergeving
Zorgzaamheid
Verdraagzaamheid
Groei
Overvloed
Bezieling
Plezier
Flexibiliteit
Gezondheid
Heelheid
Speelsheid
Ontspanning
Communicatie
Intimiteit
Competitie
Vriendschap
Vreugde

Powerwoorden als onderdeel van jouw groei

Powerwoorden hoeven niet perse de drie woorden te zijn die op dit moment het meest bij je passen. Het mogen ook woorden zijn waar je je juist de komende tijd op wilt richten. Die je meer wilt in je leven, of die je helpen andere keuzes te maken.

Stel je kiest
Vertrouwen, durf en plezier.

Maak deze woorden dit hele jaar onderdeel van jou. Van wie je bent, wat je zegt en welke keuzes die je maakt. Bedenk bij iedere beslissing of het dit kan doen met vertrouwen in jezelf en de ander. Kies dit jaar bewust om dingen te doen die je spannend vindt maar goed voelen. Herinner jezelf eraan om ook wat plezier te hebben.

Zo doe je dat met ieder woord dat je kiest. Iedere keuze toets je aan jouw kernwoorden voor 2019. Brengt dit me LIEFDE? Volg ik hiermee mijn PASSIE? Behoud ik zo mijn INTEGRITEIT? Sta ik nu in mijn KRACHT?

En eigenlijk weet je altijd direct het antwoord. Ja? Lekker zo die gaat. Nee? Terug naar de kern.

Powerwoorden zijn fijn. Ze hebben geen deadline, en je kunt niet falen. Ze gaan niet over wat er nu niet goed is in je leven, maar over waar je nooit genoeg van kan hebben. Ze kunnen heel concreet zijn of mogen lekker vaag blijven. Het zijn geen keuzes voor de rest van je leven, maar helpen om in deze fase van je leven focus te houden op wat je wilt.

Heb je je powerwoorden gekozen? Schrijf ze dan ergens op. Het liefst op een plek waar je ze vaak ziet. Hang ze op in je toilet, plak ze in de binnenkant van je portemonnee of telefoonhoesje, lijst ze in en hang ze op. Zo wordt je er vaak aan herinnerd. En mediteer je? Maak dan af en toe een van de woorden onderwerp van je aandacht tijdens een meditatie. Stel jezelf voor hoe het voelt om volledig dat woord eigen te maken.

Benieuwd wat dit met je doet!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top