11 juli 2021

Luisteren naar je lijf

EENDAAGS ZOMER RETREAT

Een heerlijke dag vol creativiteit, mindfulness en verbinding, om de wijsheid van je lijf te omarmen en je goed te voelen zoals je bent.

'Petra zorgt voor een persoonlijke en prettige sfeer, waarbij je je gelijk op je gemakt voelt en tot rust komt.'

Wil jij leren luisteren naar je lichaam, zodat je beter je gevoel kan volgen en je fijner in je vel zit? Op zondag 11 juli nodig ik je uit voor de zomerworkshop Luisteren naar je lichaam. Een inspirerende dag vol mooie inzichten, creatieve oefeningen, heerlijk eten, meditaties en yoga. Ervaar, voel en leer wat jíj nodig hebt om je goed te voelen door een connectie te leggen tussen lichaam en ziel. Een heerlijke combinatie van mindfulness en creativiteit.

eendaags zomer retreat luisteren naar je lijf

Beter luisteren naar je lichaam helpt je om goed in je vel te zitten, je gevoel te kunnen volgen, jezelf te omarmen zoals je bent en om je lichaam en je ziel te geven wat het nodig heeft.

Zondag 11 juli

Van 10.00 - 16.00

Vlakbij Arnhem

In mijn prachtige ruime tuin

Inclusief lunch

Smaakvol en gezond

+ Gastspreker

Over voeding en hormonen

Testimonials

Wat anderen zeggen

Al duizenden vrouwen heb ik mogen helpen bij het volgen van hun hart. Dit is wat enkelen daarover zegggen:

'Petra zorgt voor een persoonlijke en prettige sfeer, waarbij je je gelijk op je gemakt voelt en tot rust komt. Ze heeft oog voor iedereen zonder te generaliseren of te oordelen. Tijdens de cursus voelde ik veel liefde, heel fijn! '
Femke Deckers
"Een heerlijke cursus die je bewust maakt van de kracht om zelf sturing te geven aan je gedachten. En daarmee je leven te kleuren op een manier die jou past, vanuit je hart. Met prachtige oefeningen en illustraties, humor en een realistische kijk op het leven want ja soms zijn er ook baaldagen."
Iris van Dort
"Petra weet op een liefdevolle manier een connectie met je te maken en daarbij de juiste snaar te raken. ik heb mooie inzichten mogen krijgen en prachtige stappen kunnen zetten."
Natascha
OMARM JE LIJF - VOLG JE GEVOEL

PROGRAMMA ZOMER RETREAT

Wat als je een dag helemaal voor jezelf zou hebben? Waar je op een prachtige plek, samen met een klein groepje vrouwen creatief bezig kan zijn, ruimte krijgt om te ontspannen, kan genieten van een heerlijke lunch en inzicht krijgt in wat jou helpt om beter in je vel te zitten. Dat is de zomer retreat Luisteren naar je lijf in een notendop. 

Ontvangst

Ontvangst met huisgemaakte bananenbrood in mijn ruimte tuin

Meditatie en inspiratie

Leer hoe gedachten zich vertalen in je lichaam en hoe je kan leren luisteren naar je lijf

Creatieve opdracht

Creatieve oefening waarbij je gebruik maakt van waterverf en andere materialen om een connectie te maken tussen hoofd en hart

Lunch met gastspreker

Heerlijke lunch met producten uit eigen tuin, waarbij een voedingsexpert en hormoondeskundige Karin vertelt over goede voeding voor vrouwen

Yogasessie in de tuin

Ontspannende yogasessie met body scan

Creatieve opdracht

Creatieve oefening waarbij je luistert naar wat jij nu nodig hebt en dit vertaalt in een illustratie

ALLE INGREDIENTEN OM TE KUNNEN LUISTEREN NAAR

DE WIJSHEID VAN JE LICHAAM

Speciaal voor jou heb ik een prachtig programma opgesteld dat je helpt te ontdekken wat jou lijf je wil vertellen. Want we hebben zoveel wijsheid in ons! Beter luisteren naar je lichaam helpt je om goed in je vel te zitten, je gevoel te kunnen volgen, jezelf te omarmen zoals je bent en om je lichaam en je ziel te geven wat het nodig heeft. Het programma bevat daarom de vier elementen die daarbij helpen: stilte, beweging, creatie en voeding. 

Creativiteit brengt je in verbinding met je hart

Al jaren combineer ik meditatie en creatieve oefeningen om een balans te bewaren in mijn drukke leven. Ik heb zelf namelijk mogen ervaren hoe belangrijk het is om regelmatig bij jezelf in te checken. Creativiteit is daarbij een krachtig – en heerlijk – middel om een connectie te maken met jezelf en jouw innerlijke wijsheid op te halen. Tijdens de dag zijn er dan ook meerdere creatieve opdrachten, waarbij je met gebruik van waterverf, markers en/of kleurpotloden aan de slag gaat. Het gaat hierbij niet om het resultaat, maar om de ontspanning en plezier die het geeft. Daarnaast biedt het resultaat vaak verrassende inzichten over jezelf.

Voeding voor de ziel

Deze zomer retreat verzorg ik samen met mijn zus, Karin. Zij is een expert op het gebied van beweging en voeding voor vrouwen. Tijdens de lunch schuift zij aan om meer te vertellen over hoe je bewuste keuzes kan maken die goed voor jóu zijn, los van wat de boeken of internet je vertellen. Na de lunch verzorgt ze een ontspannende yogasessie om hoofd en hart in balans te brengen.

Yoga en meditaties
Je lekker in je lijf voelen begint vaak met je lijf vóelen. De ontspannende yogasessie na de lunch helpt je om in contact te komen met je lijf en je energie te laten stromen. De meditaties aan het begin en einde van de dag brengen een diepe ontspanning en helpen je om te luisteren naar innerlijke wijsheid.

Bonus: persoonlijke bloei reading

Bij deze retreat geef ik nog iets extra’s: een persoonlijke video reading van mij. Hierbij tune ik vooraf aan de retreat op jou in om aan te voelen wat je nodig hebt om verder tot bloei te komen. In een videoboodschap van ongeveer 5 minuten deel ik wat ik voel en wat jou zou kunnen helpen. Een mooie boodschap die je vaker terug kan kijken en je richting en vertrouwen geeft.

Locatie:

Deze dag vind plaats in mijn eigen achtertuin. Mijn paradijsje. Een heerlijke plek met voldoende ruimte om samen te komen en tussendoor de stilte op te zoeken. De locatie is in Angeren, tussen Nijmegen en Arnhem op ongeveer een uur rijden van Utrecht.

Listen to your body when it whispers, so you don't have to hear it scream.

ZIJ VOLGDEN EERDER EEN WORKSHOP

"Ik volgde de cursus Van Dromen naar Doen. Petra praat je op rustige, enthousiaste wijze door de oefeningen heen, waardoor ik veel beter in beeld heb hoe ik in het leven wil staan, welk pad ik wil volgen en wat ik daarvoor nodig heb."
Anne
"Petra neemt je in haar boek en cursussen mee op een mooie, persoonlijke reis naar meer inzicht in jezelf, je dromen en wat je, misschien onbewust, al hebt. Haar prachtige, kleurrijke illustraties en persoonlijke, oprechte verhalen maken het een feestje om mee aan de slag te gaan."
Caroline
"Ik vond het een hele fijne retreat. Hij sluit mooi aan bij de dingen die ik doe en aan het ontdekken ben. Er zijn tijdens de retreat mooie inzichten naar boven gekomen waar ik wat mee kan. Daar ben ik heel dankbaar voor. Sowieso ben ik heel dankbaar voor jou, dat je dit doet. Dankjewel daarvoor!"
Brigitte

over mij

Hai, ik ben Petra. Illustrator, auteur en spreker. Maar ook marketing manager, bananenbroodbakker, professioneel chaoot en moeder van Mias. Met mijn boeken Van Dromen naar Doen en Een boekje vol geluk heb ik al duizenden vrouwen mogen helpen hun hart te volgen. Jij hebt het in je om geweldige dingen te bereiken, en het is mijn missie om je daarbij te helpen.
Scroll to Top